Všechno nejlepší, YOLI!

by - 20:03

Minulý týden jsem měla tu čest zúčastnit se jedněch neobyčejných a skvělých narozenin. Slavilo totiž nakladatelství YOLI, a to už počtvrté. Oslava byla tento rok obohacená i něčím navíc - křtem novinky Muffin a čaj Theo Addaira, která vyšla začátkem března. Ten proběhl symbolicky čajem.


Poprvé v životě jsem byla na takhle velké knižní akci (pokud nepočítáte výprodeje v Dobrovském za knižní akce), kde se sešla spousta nadšených čtenářů, blogerů, lidí z redakce nakladatelství a také spisovatelů. Kromě Thea, který byl většinu času zaneprázděný podepisováním kopií Muffina, totiž přišla i Magdalena Mintová, autorka bestselleru Falešný román, české verze příběhů o novinářce Bridget Jonesové. 


Díky Radku Blažkovi jsem měla šanci se s oběma spisovateli seznámit a příjemně si popovídat. Doufám, že se zase brzo uvidíme (nejen při literárních příležitostech). Pokud byste chtěli Magdalénu taky poznat, koupit si její knihy a nechat si je podepsat, budete mít možnost 19. března v Luxoru na Václavském náměstí, kde proběhne křest druhého dílu příběhu, Falešného sňatku, který právě vyšel.


Mimo to jsem strávila pár hodin povídáním o knihách a pojídáním narozeninových muffinů s Ivankou z blogu S příchutí slov, kterou už nějaký ten pátek sleduju na Instagramu. Ráda jsem znovu viděla i známé tváře - Lucku Zelinkovou z Martinusu, se kterou jsem před pár měsíci dělala rozhovor o literatuře pro iDNES.cz, Kubu z Book's Calling a svou redaktorku Janu Balharovou.  


Hned po příchodu jsme také dostali dystopii s názvem Smrtka od Neala Shustermana (v Česku vstoupil do povědomí díky románu Bez šance), která oficiálně vyjde až v dubnu, a samozřejmě výtisk Muffina, do něhož mi Theo vypsal krásné věnování, na které při čtení vždycky bezděky přelistuju, abych si ho znova přečetla. "Milá kolegyně, přeju hodně úspěchů," stojí v něm. V červnu se totiž připojím k už publikovaným autorům nakladatelství (o své románové prvotině se určitě brzo rozepíšu víc). 


Radek Blažek prozradil, jaké byly nejprodávanější knihy roku 2017 - na stupních vítězů se umístila Tíha vesmíru od Jennifer Nivenové, v závěsu za ní Možná jednou od Colleen Hooverové a třetí místo obsadil thriller Karen M. McManusové Jeden z nás lže. Jako bonus jsme si poslechli i krátkou ukázku z chystané novinky amerického bestselleristy Johna Greena Jedna želva za druhou, která vyjde už v květnu. 


Večer v literární společnosti v Café Kampus jsem si nemohla užít víc a těším se na sfoukávání pěti svíček!
 

Podobné

4 komentářů

  1. Moc pěkný článek :) Na oslavě jsem byla také a jsem nadšená, protože to byla moje první pořádná knihomolská akce a byla tam skvělá atmosféra :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek a zajímavá akce. Určitě si to všichni užili :-)

    OdpovědětVymazat